Academia de fotbal

Suntem un club exclusiv de copii și juniori, dar pentru continuitatea juniorilor am reușit să încheiem colaborari și cu alte cluburi. Am reușit să transferăm la F.C. Rapid București trei dintre juniorii noștri cei mai talentați (Sora Andrei, Oprea Luca, Moisei David) și unul la F.C. Petrolul Ploiești (Manghiniță Robert). Cu siguranță vor mai urma și alții. Reușim să asigurăm continuitate în formarea juniorilor și prin parteneriatul pe care îl avem cu clubul de Liga a 3-a C.S. Păulesti, prin promovarea acestora la echipa de seniori (aceasta fiind o perioadă intermediară/de legătură între fotbalul de la juniori la fotbalul de performanță).

  • Participăm în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Prahova (pe plan județean) cu echipele U17 (CS Păulești), U15, U13 (CS Păulești), U12 și U11; dar și în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal (pe plan național) cu echipele U19 și U17.
  • Avem grupe de copii și juniori la fiecare categorie de vârstă, începând cu cei mai micuți (5ani) până la juniorii cei mai mari (U19), de aici și motto-ul nostru "Începem prin a ne juca, continuăm prin a performa !".

Considerăm că un părinte de viitor fotbalist, ar trebui să fie foarte preocupat de "mediul" în care copilul crește. Educația pe care acesta o primește în egală măsură cu procesul de instruire, vor face ca șansele unui copil talentat de a ajunge fotbalist de top, să fie cât mai mari.

100

Meciuri

7

Antrenori

150

Jucatori

10

Trofee

Istoric club:

MX PRO ACADEMY s-a înființat în anul 2019 și are sediul în comuna Păulești, cea mai dezvoltată comună a județului Prahova.

Clubul a fost înființat de Ionuț Neagu, fost fotbalist cu peste 80 de meciuri internaționale la echipele naționale de juniori, campion balcanic în anul 2002 cu echipa naționala a României UEFA 85, peste 250 de meciuri la nivelul ligii a doua și o promovare obținută în prima liga cu AFC Astra.

În timpul carierei de fotbalist, Ionuț Neagu a avut șansa să fie antrenat de unii dintre cei mai mari antrenori ai României: Nicolae Dobrin / Mihai Georgescu (Școala de fotbal Nicolae Dobrin), Dan Petrescu (FC Rapid), Răzvan Lucescu (FC Rapid), Marius Șumudică (FC Rapid și AFC Astra), Neluțu Sabău (Gloria Bistrița), Alexandru Pelici (Forex Brașov), Vivi Răchită (Petrolul Ploiești).

De la fiecare dintre aceștia am învățat foarte multe lucruri: meticulozitatea cu care făceau lucrurile, detaliile, respectul, onestitatea, seriozitatea cât și importanța unui grup unit.

Ionuț Neagu este posesor al licenței de antrenor UEFA A și are o experiență din anul 2010 până în prezent la nivel de copii și juniori. Acesta a ocupat funcția de antrenor în cadrul clubului AFC Astra iar pentru o perioadă scurtă a fost și antrenor secund al primei echipe. A continuat ca antrenor coordonator la Școala de Fotbal Viking Pruszynski, fiind chiar unul din inițiatorii proiectului, alături de Iulian Bucur și Octavian Paris.

În vara anului 2022 MX PRO Academy s-a afiliat la Federația Română de Fotbal, unde participă cu grupele U19, U17, U15 în campionatele naționale de juniori.

Întotdeauna mi-am dorit să mă documentez și să fiu "updatat" la toate noutățile din fotbalul juvenil, încercand să devin unul dintre cei mai buni la acest nivel. Îmi place să lucrez cu copiii, sa-mi pun amprenta asupra dezvoltării lor, sa formez caractere frumoase, oameni frumoși și bineînțeles fotbaliști de calitate. Împreună cu ceilalți antrenori din club, dorim să le creem copiilor un MEDIU profesionist pentru a progresa.